Chia rugbrød fra Mallund

Rugbrødet er et klassisk dansk rugbrød med et twist af chia frø.

Et meget groft og mættende brød af sin slags og dermed perfekt til frokosten og de mange madpakker.

 

149,00
ekskl. levering

Ingredienser:
Knækket rug, groft dalarhvedemel, fuldkorns rugsur, chiafrø, rørsukker, ristet malt, stensalt.

Indhold: 745 g

Bagevejledning:

Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand i en passende skål (min. 3 L). Tilsæt flaskens indhold. Rør sammen med grydeske til grøden er ensartet.

Skålen tildækkes med madfilm. Grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i en passende form (ca. 3 liter eller ca. 30 cm). Sættes til hævning i 30-45 min. Tildækkes med et viskestykke. Små bobler dannes i overfladen når rugbrødet er hævet tilpas. Drys eventuelt rugbrødet på toppen med sesam eller rugmel. Sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Lige efter rugbrødet er sat i ovnen skrues ned på 190°C. Bages i ca. 60 min. Brug stegetermometer. Temperaturen i midten af brødet skal være 95°C for at det er færdigt.

Tip fra Mallund: Tilsæt lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.

 

Genbrug af flasken:
Flaske og korkprop går i opvaskemaskine. Genanvend den til vin, vand, gryn, vase o.lign.
Korkproppen er fremstillet af micro-agglomerat er Sughera perfekt steriliseret og sammensat uden nogen form for lim, hvilket gør den til den mest miljøvenlige og sundhedsvenlige korkprop.

Andre købte også
Forslag til dig
Passer sammen med